برزرود» روستای طره » کشاورزی و درختان میوه در روستای طره

 روستای طره دارای طبیعتی بی نظیر یا کم نظیر است، طبیعتی دست نخورده که بر خلاف ابیانه به دور از هیاهوی گردشگران هنوز زیبایی خویش را از دست نداده است .

در اینجا باغات سرسبز فراوانند و زمین هم بسیار بخشنده است . از درختان میوه تا درختان بی بر همه نوع در آن یافت می شوند . در اینجا درختان تبریزی فراوانند ؛ اهالی روستا به آن ها درخت تیرمی گویند . این درختان امروزه به دلیل چوبشان در بین اهالی قدر و قیمتی هم یافته اند . از درختان دیگر می توان به توت ( در اصطلاح محلی :  توئین tu?in  ) و شاه توت هم می توان اشاره کرد .

درختان میوه فراوانند : سیب ( در اصطلاح محلی :  ساوین săvin) ، زردآلو (در اصطلاح محلی : زردالو zardalu   ) ، آلو (در اصطلاح محلی : گالو gălu   ) ، هلو (در اصطلاح محلی : الگ alg  ) ، بادام (در اصطلاح محلی :  وایوم  vayum  ) ، گردو (در اصطلاح محلی : گوهوز guhuz  ) ، انگور ( در اصطلاح محلی :  مو mov  ) ، گوجه سبز (در اصطلاح محلی :  علی کاشتئین ali-kashta?in   ) و گلابی (در اصطلاح محلی : میوا mivă  )   حتی زالزالک (در اصطلاح محلی :  گوجه guĵe   ) و زرشک (در اصطلاح محلی : اشکین  ăshkin ) را می توان نام برد .

در اینجا درختان و درخچه های وحشی هم فراوانند نظیر : گز ، سنجد (در اصطلاح محلی : سنجئین sanĵa?in   ) ، سماغ (در اصطلاح محلی : سماقین  somaqin  ) ، و دیگر گیاهان و بوته ها مثل : گون (در اصطلاح محلی :  گونا gună   ) ، اسپند (در اصطلاح محلی : اسفند sandal) ، بابونه ( ) ، پنیرک (در اصطلاح محلی : پنیرجا  panirĵă ) ، روناس (در اصطلاح محلی : رویناس ruyanăs   )، علف مار و غیره ؛ که همه اینها در کنار هم زیبایی وصف ناشدنی را پدید آورده است .

امروزه دیگر کشت دانه ها و سبزیجات در روستا منسوخ شده است ولی در سالیان نچندان دور ، دانه هایی نظیر گندم ، جو (در اصطلاح محلی :  یا  yă  ) ، و یا حتی سیب زمینی (در اصطلاح محلی : ساو زمینی  săv zamini) ، و هویج (در اصطلاح محلی : زاردک zărdak  )هم کاشت می شد .

همه باغات با سیستم غرقابی آبیاری می شوند و مقدار آب هر زمین و تعداد ساعات هر آبیاری و یا قناتی که آب آن برای آبیاری هر زمین استفاده می شود ، براساس آبنامه های قدیمی است ، که قدمت آن ها به بیش از چهارصد سال می رسد ‼.

این آبنامه ها نسل به نسل گشته و به امروز رسیده است و هر مالک زمین بر اساس زمین و مقدار آبش ، آبنامه ای کوچکتر در اختیار دارد .


منبع : http://tareh1387.blogfa.com/post-10.aspx
فرستنده : مژگان حاجیان برزی




برای ثبت نظر خود، باید ابتدا به سیستم وارد شوید
» نظرات
اکبر چهرزاد - ۲۲ دى ۱۳۹۰ ۰۹:۰۱
تشکر و سپاس از تلاش و همت شما سر کار خانم حاجیان ، امید است همواره موفق باشید ...
آیا میدانید علت نام گذاری روستای " طره " چیست ؟